Így keress szállást Berlinben

 

Általános infók

Mint az európai turistacélpontokban általában, Berlinben is a nyár (plusz szeptember) a főszezon. A holtszezonban, októbertől márciusig lényegesen kevesebb a turista. Ez nem is annyira az árakon, mint a kínálat mértékén látszik. Szóval, ha nyáron készülsz utazni, érdemes előre gondoskodni a szállásról, mert hamar elfogynak a jó helyek.

A legnagyobb hotel- és hosztel-kínálatot egyébiránt a Tiergartentől délre találod, de az északi oldalán, valamint keletre, a szűken vett belvárosban is sűrű a kínálat. Berlin tömegközlekedése kiváló, szóval akkor se ijedj meg, ha a pénztárcádnak és igényeidnek megfelelő szállást a belvárostól messzebb találsz.

 

Árak

A hátizsákos fiatal bulituristák az elmúlt években nagyon megszerették Berlint, így hosztelből óriási a kínálat. Sokágyas szobákban gyakorlatilag egész évben találsz 5000 forint/fő/éj/ágy körüli áron szállást. Az átlagos árak főszezonban se mennek 8000 forint fölé. Kisebb, mondjuk négyágyas vagy annál kisebb szobákban, reggelivel hamar becsúszik az ár 10 ezer forint fölé.

Berlinben valamiért elterjedtek a közös fürdőszobás hotelek is. Ilyen hotelekben 12-15 ezer forint körül bármikor találsz szobát/éj, míg a modern, saját fürdőszobás, jó elhelyezkedésű hotelekben 18-20 ezer forint körül indulnak az árak. Felfelé persze nincs határ.

 

Szállás Berlinben? Itt foglalhatsz:Booking.com