Gyakran ismételt kérdések Berlinről

 

Egész közel van, bevállaljam autóval az utat?

900 kilométer azért nem kevés, Budapestről legkevesebb 8-8,5 órás úttal számolj. Mivel több fapados járatból több megy Berlinbe, árban sem jársz feltétlenül jobban, arról nem beszélve, hogy Berlin belvárosába eleve nem hajthatsz be az autóddal, így a turistáskodásban nem sok hasznát veszed, ha nálad van az autód. Az autós berlini útról itt, a repülős lehetőségekről itt olvashatsz.


 

Ha már tudom, mivel menjek, van még egy fontos kérdés: mikor?

Nem egy bonyolult kérdés: Berlin időjárása elég kiszámítható. Ha budapesti hőmérsékletből kivonsz 2-3 fokot és az időjáráshoz hozzáadsz sok-sok esőt, nagyjából megkapod, milyen az idő Berlinben. Városnézésre tehát kora tavasztól késő őszig alkalmas az idő. Az eső néha keresztbe húzhatja a napod, de lesz hol elütni.


 

Szállások milyen árban mennek?

Meglátszik a város szállás-kínálatán, hogy rengeteg színvonalas szórakozóhelye és multikulturális hangulata miatt a fiatal hátizsákos utazók egyik kedvence lett. Óriási a kínálat jóféle hosztelekből, ahol szezontól függetlenül 15-20 euróért kapni ágyat egy sokágyas szobában. A hotelszobák ennél feljebb indulnak, a városban elterjedt különszobás, de közös zuhanyzós szobák 40 euró körül, míg a rendes, saját fürdőszobás hotelszobák árai 50-60 euróról indulnak. További infókat a témában itt találsz: Így keress szállást Berlinben.Booking.com


 

Na, de miért érdemes Berlinbe utazni?

Mindent tud a város. Történelmi vagy modern látnivalókat néznél? Múzeumokat járnál? Parkokban lógnál? Ezekből itt mind van elég.


 

Bővebben?

Látnivalók: Bár a világháború megtette a hatását, a város régóta ikonikus épületei, mint a dóm, a Brandenburgi kapu, a Múzeum-sziget múzeumai, a Reichstag és még sok más mára mind újraépültek és látogathatóak. Az újraegyesítés óta sok modern épületet kapott a város, sőt, a Potsdamer Platz-on például egy egész felhőkaroló negyedet találsz. Na, meg vannak különféle torzók, világháborús mementók, mint a Vilmos császár emléktemplom vagy az Anhalter Banhof. Ezekről mind olvashatsz a Berlin látnivalói lapon.


 

És a múzeumok?

Abból itt rengeteg van, de nem csak a mennyiség, a minőség is világbajnok. A Múzeum-szigeten a 19. század óta gyűjtik az ókori Egyiptom és a Közel-Kelet művészeti alkotásait. Ott vannak továbbá a kettéosztott időszakot bemutató remek múzeumok: a falról, a stáziról és az NDK-s mindennapokról mind sokat megtudhatsz ezekben. Bővebben a téma: Berlin legjobb múzeumai.


 

És mi van a parkokkal?

Berlinnek nagyon sok van belőle. Európai fővároshoz képest elképesztő arányban található zöldterület Berlinben, nem véletlen, hogy a parkok fontos részét képzik a helyiek életének. A legkarakteresebb parkokat megtalálod a Berlin legjobb parkjai lapunkon, míg a teljes listát a város parkjairól nézd meg a visitberlin.de-n.


 

A közlekedés milyen?

Metró, busz, villamos, belvárosi vonat – minden van. A tömegközlekedés nagyon jó, de rá kell szánni pár percet, hogy átlásd, hogyan működik itt a díjszabás. Kár lenne leírni kétszer, minden fontosat megtalálsz a Tömegközlekedés Berlinben lapon.