Berlinbe utazás előtt

Infók a berlini szállás-viszonyokról, az időjárásról és minden, amit egy repülővel vagy autóval Berlinbe érkező turistának tudnia érdemes egy helyen minden, amire szükséged lesz az utazás tervezéséhez.

 

Tippek, infók berlini szálláshoz

Mennyivel számolja, ha boldog vagy egy ággyal is egy olcsó hosztelben? Hol kezdődnek a rendes hotelszobák árai és mennyivel várj magasabb árakat, ha a főszezonban mész Berlinbe? Mindenre választ kapsz az Így keress szállást Berlinben lapon.

 

A berlini szállásokról bővebben

 

Berlin repülővel

Budapest és Berlin között jelenleg egész nagy kínálat van repülőjáratokból. A város két repülőterére jutsz el Budapestről, szerencsére mindkettőről könnyű bejutnod a belvárosba, ráadásul mindkettőről elég a transzferhez a helyi tömegközlekedést használnod.

 

A Berlinbe repülésről bővebben

 

Berlin autóval

Nem lehetetlen feladat, tíz óra alatt bármikor letudhatsz egy Berlin-Budapest közti utat, de vedd figyelembe, hogy Berlin belvárosa kifejezetten nem autóbarát. Legyél tisztában a behajtási szabályokkal, ha nem akarsz belefutni pillanatok alatt egy 80 eurós bírságba.

 

A Berlinbe autózásról bővebben

 

Berlin időjárása

Bár Budapestnél jó néhány szélességi körrel északabbra található, Berlin időjárása alig hidegebb a magyarénál. A nyár picit esős, nem véletlen, hogy a legtöbb turista szeptemberben érkezik, amikor a legjobb az idő a városnézésre.

 

Berlin időjárásáról bővebben