Berlin repülővel

 

Mivel?

Budapest és Berlin között három légitársaságnak van menetrendszerinti, közvetlen járata. Ezek mindegyike fapados társaság: a Ryanair, az Easyjet és az AirBerlin.

Az AirBerlin a város északnyugati szélén található Tegelre visz, amely a belvároshoz viszonylag közel található, és rengeteg módon össze van kötve vele.

Az Easyjet és a Ryanair járatai a délnyugaton található, kisebb Schönefeldre repülnek. Ez már 20 kilométerre van a központtól, de innen is jól kiépült a transzfer a belvároshoz.


 

Transzfer a Tegelről

 

A Tegel csupán 8 kilométerre található Berlin központjától. A város tömegközlekedési csomópontjaira több módon is eljuthatsz, az alábbi buszjáratok szolgálnak transzferként:

  • 109-es busz: Jakob-Kaiser Platz metrómegálló, Charlottenburg vasútállomás (20 perc menetidő), Állatkert (30 perc menetidő)
  • 128-as busz: Kirt-Schumacher metrómegálló (10 perc menetidő), Osloer Straße metrómegálló (25 perc menetidő).

 

  • X9-es expresszbusz: Jakob-Kaiser Platz metrómegálló (5 perc menetidő), Jungfernheide vasútállomás, Állatkert (20 perc menetidő)
  • JetExpress TXL busz: Beusselstraße vasútállomás, Központi Pályaudvar (Hauptbanhof ) (20 perc menetidő), Alexanderplatz (40 perc menetidő)

Fontos: A tömegközlekedéshez is használt jegyek ezekre a buszokra is érvényesek. A Tegel a B zónában található.


 

Transzfer a Schönefeldről

 

Ez ugyan messzebb, 20 kilométerre található a városközponttól, de a Schönefeldről sem bonyolult a transzfer.

A reptér saját pályaudvarán több vonat közül válogathatsz. A húsz percenként közlekedő S45 és az A9 S-Bahn vonatokkal külvárosi metrócsatlakozásokat érsz el, míg az óránként közlekedő expresszekkel (Airport-Express Schönefeld) közvetlen a belsőbb pályaudvarokra jutsz.

Fontos: Schönefeld már a C zónában van, ennek megfelelően a bejutás egy picit drágább, mint a Tegelről. Erről bővebben a Tömegközlekedés Berlinben lapon.


 

Taxival?

 

Ha taxival vagy Uberrel mennél be a városba a reptérről, a következő díjazással számolj: 3,9 euró az alapdíj, az első hét kilométeren 2 euró a kilométerdíj, utána 1,5 euró. Van ezen felül 30 euró/órás idődíj.